Amanda Bynes

30. června 2008 v 15:40 | Pospola
Amanda Bynes
Datum narození:
3. 4. 1986 (22 let)

Místo narození:
Kalifornie, USA

Znamení:
Beran

Amanda Laura Bynes se narodila 4. dubna 1986 v Thousand Oaks jako nejmladší ze tří dětí. Její tatínek Rick je zubař a maminka mu v ordinaci pomáhá. Malá Amanda se o hraní začala zajímat ve svých třech letech, kdy odříkávala text se sestrou Jillian, která účinkovala ve školních představeních. Již tenkrát celá rodina i všichni známí věděli, že z Chiky, jak se Amandě občas přezdívá, bude jednou hvězda.

Její herecký debut přišel se seriálem ALL THAT v roce 1996. O tři roky později si už mladá hvězda otevřela vlastní televizní varieté "The Amanda Show". V roce 2001 si spolu s Frankiem Munizem zahrála ve VELKÉM TLUSTÉM LHÁŘI. Potom již následovaly role Holly v WHAT I LIKE ABOUT YOU (s hvězdou Jennie Garth z Beverly Hills 90210) a Daphne v CO TA HOLKA CHCE (s Colinem Firthem), za které dostala spoustu ocenění.

Amanda je skvělou studentkou, v roce 2004 promovala na Thousand Oaks High a jejím nejoblíbenějším předmětem je angličtina. Ve volném čase se ráda prohání ve své Hondě Accord a stará o dva psy, tři kočky a rybičku Bellu. Miluje Colu a růže. "Chiky" byla v roce 2003 vyhlášena jako 3. nejkrásnější teenagerovská celebrita.
Filmografie:
2007 Sydney White ...Sydney White
2007 Hairspray ...Penny Pingleton
2006 Supernáhradník ...Viola
2005 Ztroskotaná láska ...Jenny Taylor

2005 Roboti ...Piper
2003 Co ta holka chce ...Daphne Reynolds
2003 Velké dobrodružstí prasátka Wilbura ...Nellie
2002 Velký tlustý lhář ...Kaylee

2002 What I like about you (TV seriál) ... Holly Tyler
2001 Rugrats: Still Babies After All These Years ...Vypravěč
2000 Nickelodeon Kids' Choice Awards 2000 ...Presenter
1999 The Amanda Show (TV seriál) ...Host/Regular Performer/Penelope Taynt
Foto:
zdroj: osobnosti.cz, csfd.cz, google.cz, amandabynes.nl
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama