Piper Perabo

30. června 2008 v 14:59 | Pospola
Piper Perabo
Datum narození:
31. 10. 1976 (31 let)

Místo narození:
Toms River, New Jersey, USA

Znamení:
Štír



Její matka je Norka a otec Portugalec. Má dva sourozence a to mladšího bratra Adama a sestru Noah. Je zarytá vegetariánka.

Piper Perabo se narodila roku 1977 v Toms River New Jersey. Zde navštěvovala střední školu Toms River High School North Class, kterou roku 1994 úspěšně zakončila. Její velkou láskou bylo ale herectví a proto šla téhož roku studovat na hereckou školu v Ohiu. Po jejím skončení v roce 1998 se stěhuje do New Yorku, kde chce uplatnit svůj herecký talent. Zpočátku se jí to nedaří a získává jen menší role v nízkorozpočtových filmech.

Její první hereckou zkušeností je roku 1998 krátkometrážní film SINGLE SPACED. Obrat v její kariéře nastává až očekávanou velkou rolí ve filmu WHITEBOYS. Zásluhou tohoto filmu se z ní stává známější herečka a tak roku 2000 už získává jednu z hlavních rolí fantasy komedie DOBRODRUŽSTVÍ ROCKYHO A BULLWINKLA, kde hraje agentku FBI Karen Sympathy. Ještě téhož roku hraje v komedii DIVOKÉ KOČKY. Zde si zahrála začínající zpěvačku Violet, která si jede do New Yorku splnit svůj životní sen. Nahrávacímu studiu chce předat svoje nahrávky a stát se uznávanou zpěvačkou. Ne všechno jde ale podle jejího plánu a tak začne pracovat jako barmanka v baru Coyote Ugly. Po Divokých kočkách získává další malé role a to ve filmech ZTRACENÁ, ZTRÁTA PAMĚTI, DVANÁCT DO TUCTU, LEGENDA O JIŘÍM A DRAKOVI, SVATBA VE TŘECH, hororu JESKYNĚ či dramatu EDISON.

V současné době ji můžeme shlédnout v úspěšném filmu DOKONALÝ TRIK režiséra Christophera Nolana. Kde si zahrála po boku Hugh Jackmana, Christiana Balea či půvabné Scarlett Johansson.

Podle výčtu jejich filmů je jasné, že Piper zvládá zahrát jak teenagerské role v nenáročných komediích, tak i v nervydrásajících hororech. Nezbývá mi tedy nic jiného než Piper popřát mnoho úspěchů a spoustu nových velkých rolí.

Filmografie:
2007 Vdáš se a basta! ...Mae
2006 Dokonalý trik ...Julia McCullough / Angier
2006 Ashes ...Bettina
2006 Kořeny mafie ...Brandy
2005 Dvanáct do tuctu 2 ...Nora Baker-McNulty
2005 Edison ...Willow Summerfield
2005 Perception ...Jen
2005 Svatba ve třech ...Rachel
2005 Jeskyně ...Charlie
2004 Legenda o Jiřím a drakovi ...Princess Luma
2004 Dokonalé protiklady ...Julia Bishop
2003 Dvanáct do tuctu ...Nora Baker
2003 Ztráta paměti ...Anna
2002 Uhoď ji, je to Francouzka! ...Genevieve Le Plouff
2001 Lost and Delirious ...Pauline 'Paulie' Oster
2000 Divoké kočky ...Violet Sanford
2000 Followers ...Girl at Party
2000 Dobrodružství Rockyho a Bullwinkla ...Karen Sympathy
1999 Knuckleface Jones ...That Girl
1998 Single Spaced ...Giant Squid
Foto:
Úplně úžasná fotečkááááá.... :)
zdroj: osobnosti.cz, csfd.cz, google.cz
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Ninushka Ninushka | Web | 30. června 2008 v 15:03 | Reagovat

Ahojky máš moots pěknej blogís plsky jukni se sem-http://ninushkyblocek.blog.cz/0806/moe-dalsi-fotky-xd

to je můj blog..a moje fotky chtěla bych vědět jestli se aspoň někomu líbím..děkuju moc pp¨

dyžtak zanech pls komentík

2 ♥ KAJOJÍNKA ♥ KAJOJÍNKA | Web | 30. června 2008 v 15:05 | Reagovat

tu neznám =((

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama