Rachael Leigh Cook

30. června 2008 v 14:13 | Pospola
Rachael Leigh Cook
Datum narození:
4. 10. 1975 (32 let)

Místo narození:
Minneapolis, Minnesota, USA

Znamení:
Váhy

Americká herečka se narodila 4. října 1979 v Minneapolis ve státě Minnesota. Otec Thomas H. Cook je sociální pracovník a bývalý sólový komik. Matka JoAnn Cook byla učitelkou vaření a nyní pracuje jako tkadlena, má italské předky. Pouze 157 cm měřící Rachael navštěvovala školu Laurel Springs a později Minneapolis South High School. Již od svých deseti let se začala věnovat modelingu, měla a má krásné hnědé, nevinně vyhlížející oči, které dokázali hodně zapůsobit.

Její herecká kariéra začala v polovině devadesátých let, kdy ji obsadili do role Mary Anne v rodinné komedii DÍVČÍ KLUB (1995). Ve stejném roce ji režisér Peter Hewitt obsadil do dobrodružného filmu TOM A HUCK. Za roli Becky byla později nominována na YoungStar Awards v kategorii nejlepší mladá herečka v komediálním filmu.

Na konci 90. let si zahrála v mnoha filmech různých žánrů většinou vedlejší role. Jedny z hlavních rolí pak ztvárnila např. ve filmech OSMNÁCTÝ ANDĚL (1998) nebo v koprodukční komedii STRIKE! (1998). Její herecký talent se začal čím dál tím více projevovat a v roce 1999 byla obsazena do hlavní role Laney Boggs v romantické komedii režiséra Roberta Iscovea TAKOVÁ NORMÁLNÍ HOLKA. Film slavil nečekaný úspěch a samotná Rachael získala čtyři ceny na různých festivalech mj. na YoungStars Awards, Teen Choice Award, Blocbuster Entertainment Award a společně s hercem Freddie Prinzem Jr. získali cenu Blimp Award na Kids' Choice Award. Další dvě nominace pak získala i na MTV Movie Awards.

Úspěch slavila i s dramatem THE HI-LINE (1999). Za roli mladé, prosté dívky získala o rok později cenu Moxie! Award za nejlepší herečku na filmovém festivale v Santa Monice. Ve stejném roce ztvárnila postavu Cassie v romantickém dramatu STŘÍPKY VZPOMÍNEK, ve kterém se zamiluje do Barneyho, kterého hrál Elijah Wood. V roce 2000 získala další cenu Grand Jury za nejlepší herečku na Newyorském mezinárodním nezávislém film & video festivalu za dramatický snímek SALLY. Její herecká kariéra začíná nabírat otáčky i v dalším roce 2001. Ztvárnila jedny z hlavních rolí v pěti snímcích, mj. v koprodukční romantické komedii DOHOLA?, v krimi ELITA či v thrilleru NEBEZPEČNÝ SEX.

Za komedii JOSIE A JEJÍ KOČIČKY byla nominována za roli Josie na Teen Choice Award. Kvůli filmu se musela naučit hrát na kytaru. Jejími učiteli byli kytaristé pod přezdívkami Fast Freddie & Phil X. Vedlejší roli ztvárnila ve filmu ZKURVENÁ NOC (2003) v originálním názvu 11:14 a hlavní roli pak v kanadsko-britském snímku MÁ PRVNÍ SVATBA (2004). V roce 2005 hrála v úspěšném 6-dílném seriálu NA ZÁPAD, za roli Clary byla později oceněna cenou bronzového hlídače na Western Heritage Awards. V roce 2008 ztvárnila postavy v dalších dvou dramatech s názvy THE DISPOSABLES a postavu Samanthy ve filmu ANTIQUE.

Rachael je univerzální herečka, která hraje v jakémkoli žánru ale většinou ji uvidíme hrát v romantických komediích či dramatech. Rachael se narodila ve znamení Vah a je vegetariánka. Má ráda zvířata. Doma v Minnesotě měla dvě kočky se jmény Beau a Skippy a nyní má tři psy. Její vysněnou rolí je Katie Nolan z filmu V Brooklynu roste strom (1945).

Často si dělá srandu ze svého malého vzrůstu. Je známa tím, že často mění barvu a střih svých vlasů. Její přírodní barva vlasů je hnědá. Chodila s několika herci mj. s Ryanem Reynoldsem či Vincentem Kartheiserem, který pochází ze stejného města. V prosinci roku 2003 se zasnoubila s hercem Danielem Gilliesem, za kterého se 14. srpna 2004 provdala.
Filmografie:
2007Nancy Drew ...Jane Brighton
2007Final Season, The ...Polly Hudson
2006Descent ...Allison
2006Matters of Life and Death ...Emily Jennings
2005Into the West ...Clara Wheeler
2004American Crime ...Jesse St. Claire
2004Fearless ...Gaia Moore
2004Stateside ...Dori Lawrence
2004My First Wedding ...Vanessa
2003Bláznivej Sejf ...Shmally
2003Big Empty, The ...Ruthie
2003Bookies ...Hunter
200311:14 ...Cheri
200229 Palms ...The Waitress
2001Texas Rangers ...Caroline Dukes
2001Josie a její kočičky (Josie and the Pussycats) ...Josie McCoy
2001Tangled ...Jenny Kelley
2001Do hola! ...Christina Robertson
2000Sally ...Beth
2000Sejměte Cartera! ...Doreen
2000Batman Beyond: Return of the Joker ...Chelsea
1999She's All That ...Laney Boggs
1999Bumblebee Flies Anyway, The ...Cassie
1999Batman Beyond ...Chelsea Cunningham (II) (2000-2001)
1999Hi-Line, The ...Vera Johnson
1998Living Out Loud ...Teenage Judith
1998Osmnáctý anděl ...Lucy Stanton
1998Muž bez kůže ...Delores
1998Strike! ...Abigail 'Abby' Sawyer
1997Pravé ženy ...Georgia Lawshe (young)
1997Country Justice ...Emma Baker
1997Defenders: Payback, The ...Tracey Lane
1997House of Yes, The ...Young 'Jackie-O'
199626 Summer Street ...The Girl
1996Rukojmí nebo komplic? ...Kayla
1995Dívčí klub ...Mary Anne Spier
1995Tom a Huck ...Becky Thatcher

Foto:

Tohle je podle mě její úplně nejhezčí fotečkaa..
Rachael jako Josie... V tom filmíku má úplně úžasný vlasy!!!!
Tady je úplně úžasně namalovanááá...
zdroj: osobnosti.cz, csfd.cz, google.cz, rachaelleighcook.net



 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama